3 manieren om je leven meer sturing te geven

Iedereen heeft weleens een moment waarop je reflecteert over je leven. Over wat voorbij is, maar misschien nog belangrijker: over wat nog moet komen. Levensvragen zijn intrigerend en nuttig voor persoonlijke groei en zelfreflectie. Ze helpen ons de diepere betekenis van het leven te begrijpen en onszelf beter te leren kennen. Op zo’n moment kan het handig zijn om je gedachten eens neer te schrijven.

Gebruik van een notitieboek

Terwijl je jezelf verdiept in allerlei levensvragen en zoekt naar antwoorden, is het belangrijk om je gedachten en inzichten schriftelijk vast te leggen. Het schrijven zorgt er immers voor dat je hersenen informatie beter opslaan. Een notitieboek kan dan een waardevol instrument zijn om je reis van zelfontdekking te documenteren. Of je nu de voorkeur geeft aan een klassiek notitieboek met gelijnde pagina’s, een artistiek schetsboek waarin je je gedachten kan optekenen en neerschrijven, of een handig notitieboekje dat je gemakkelijk meeneemt, bij webshops zoals 123inkt vind je het perfecte notitieboek dat bij jouw stijl en behoeften past. 

Gebruik van een mindmap

Een mindmap is een zeer effectieve manier om je gedachten neer te pennen en te structureren. Deze bestaat uit een diagram opgebouwd uit begrippen, teksten en/of tekeningen die zijn geordend in de vorm van een boomstructuur rond een centraal thema. Breng je gedachten dus letterlijk “in kaart” met een mindmap. Beschik je over een printer? Misschien wil je de mindmap dan ook kunnen afprinten om ergens in huis op te hangen. Gebruik je een HP printer? Bij 123inkt bestel je snel 

HP inkt voor de meest courante HP printers. Door te zoeken op het printertype weet je direct welke cartridge geschikt is voor jouw printer. Heb je een printer van een ander merk? Ook dan vind je bij 123inkt inktpatronen en toners van courante merken zoals Epson, Canon en Brother.

Grafische ontwerpen

Naast het gebruik van een notitieboek en het maken van mindmaps, zijn er nog andere, meer creatieve manieren om je gedachten vast te leggen.

Verzamel foto’s die belangrijk voor je zijn en maak een collage van je meest inspirerende momenten, personen die je nauw aan het hart liggen of favoriete plekken. Of maak gebruik van online tools en grafische ontwerpprogramma’s om je gedachten en inspirerende quotes om te zetten in een prachtige poster. Voor hoogwaardige afdrukken met scherpe teksten en levendige kleuren kan je bijvoorbeeld vertrouwen op HP 304 inktcartridges. Of je nu een inspirerende quote wil vastleggen, een belangrijk inzicht wil noteren of persoonlijke doelen wil opschrijven, met HP 304 inkt leg je al je gedachten op een mooie manier vast. Let op: deze inktpatronen zijn specifiek ontworpen voor gebruik in printers uit de ENVY en DeskJet serie.

Wens je je inzichten te delen met anderen? Noteer ze dan op een toffe (ansicht)kaart en stuur deze naar de personen in kwestie. Op die manier kan je anderen eventueel inspireren of een persoonlijke boodschap overbrengen.

Laat je creativiteit dus de vrije loop en leg je gedachten vast op een manier die bij jou past om zo tot persoonlijke groei en zelfreflectie te komen.